Στις καθυστερήσεις η παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 12:38
Στις καθυστερήσεις η παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος της Βουλής τού ζήτησε να διατηρήσει την έδρα του για 4-5 μέρες ακόμη, καθώς μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί. 

Σε περίπτωση παραίτησης του κ. Παπαχριστόπουλου, διαδικαστικά και τυπικά, ο κ. Κουίκ, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών, θα έπρεπε να ορκιστεί στη νέα του ιδιότητα ως βουλευτής. Ωστόσο, για να αποφευχθεί αυτή η διαδικαστική λειτουργία, ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα κίνησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, όπου προσήλθε σήμερα για να υποβάλει την παραίτησή του.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τελειώσει αυτή η ιστορία» τόνισε και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Νωρίτερα ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ πως θα παραιτηθεί εντός της ημέρας. «Εγώ τον λόγο μου τον κρατάω. Απλώς θα καθυστερήσω λίγο να πάω στη Βουλή, γιατί χάλασε το αυτοκίνητό μου» είχε αναφέρει.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 13:28