Μήνυμα προς την Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της δίνοντας απτά δείγματα ότι πιστεύει στην επανένωση της Κύπρου, έστειλε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις έως ότου σταματήσουν οι προκλήσεις εις βάρος της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να αγνοούνται οι προσκλήσεις ούτε μπορεί να επιβραβεύονται. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει της στάση της, αναμένουμε απτά δείγματα ότι πραγματικά πιστεύει στην επανένωση της Νήσου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν επιδιώκει απλώς την αποτυχία της διαδικασίας ώστε να υπάρξει πρόσχημα για την προώθηση μεθοδεύσεων της εκτός πλαισίου των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και σε βάρος του κυπριακού λαού, Τέτοια δείγματα μέχρι στιγμής, δυστυχώς δεν υπάρχουν».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την παράνομη στρατιωτική κατοχή, κοινός μας στόχος είναι ο τερματισμός της, η επανένωση της Κύπρου, μέσω μιας λύσης δίκαιης και βιώσιμης, λειτουργικής και με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο».

Επισήμανε ότι σήμερα και η Κύπρος και η Ελλάδα είναι προπύργια σταθερότητας για όλη την περιοχή της Μεσογείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολύ σύντομα η κρίση θα περάσει και από τις δύο χώρες», είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι μετά το τέλος του Μνημονίου, θα επιμείνει σε ένα δρόμο σταθερότητας, σοβαρότητας και μεταρρυθμίσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης