Πέρασαν τρεις ημέρες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, μα… πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, έβαλε φρένο στη σεναριολογία περί αποχώρησης της Τρόικας από την Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι… νεωτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιογράφοι, επικαλούμενοι τις δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου περί απεμπλοκής από την Τρόικα και απόρριψης νέου πακέτου βοήθειας, ζήτησαν το σχόλιο του Τζέρι Ράις. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για πρόωρη ολοκλήρωση του προγράμματος του ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για πρόωρη ολοκλήρωση του προγράμματοςΌπως είπε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, το ζήτημα δεν θα συζητηθεί στη διαπραγμάτευση που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και προανήγγειλε νέα, πλήρη αποστολή της τρόικας στην Αθήνα αργότερα το φθινόπωρο. Σημειώνεται ότι χθες εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου διευκρίνισαν ότι η τρόικα θα φύγει για να επιστρέψει μετά από το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2016, επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων να ζητούν από το Ταμείο διακοπή τέτοιου είδους προγραμμάτων, εφόσον αυτές κρίνουν πως δεν είναι πλέον απαραίτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρίνισε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος ο προϋπολογισμός, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών λαμβάνοντας υπόψιν και τον αναβαλλόμενο φόρο.

Σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει στην αποστολή και ο Πολ Τόμσεν, ο κ. Ράις υπενθύμισε ότι έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντού του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και στα σχέδιά του δεν συμπεριλαμβάνεται ταξίδι στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει «όποτε χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για πρόωρη ολοκλήρωση του προγράμματος, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 17:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης