«Δεν θα βγούμε απ' την κρίση το 2018 με τις πολιτικές που εφαρμόζονται»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018, 19:46
«Δεν θα βγούμε απ' την κρίση το 2018 με τις πολιτικές που εφαρμόζονται»
Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του το συνέδριο της ΓΣΕΒΕ, ότι θα εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα αναπτυξιακό σχέδιο, άσκησε από το ίδιο βήμα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Τώρα, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης! Για να το εφαρμόσει πότε; Όταν θα είναι στην αντιπολίτευση; Εδώ ακριβώς βρίσκεται το αδιέξοδο των ασκούμενων πολιτικών, ότι ασκούνται ερήμην οποιουδήποτε εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου. Παρουσίασε σήμερα ο κ. Τσίπρας την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησής του, ένα τεχνητό success story. Όταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί σου τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε το 2018 με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της πολιτικής και είναι αδήριτη ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό, καθώς η έξοδος από την κρίση απαιτεί αλλαγή πολιτικών και γενναίες τομές.

«Πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα στην πραγματική οικονομία και να υπερβεί την κρίση.

Η προσπάθεια αυτή όμως, δεν συμβαδίζει με τις εφαρμοζόμενες αδιέξοδες πολιτικές, ούτε όμως με προτεινόμενες «λύσεις» συντηρητικών πολιτικών», τόνισε - κι αυτή πρέπει να είναι μια εθνική προσπάθεια η οποία απαιτεί εθνική συνεννόηση. Εθνική συνεννόηση όμως, στο υφιστάμενο κλίμα σκανδαλολογίας και διχαστικής αντιπαράθεσης, δεν μπορεί να υπάρξει. «Αυτό το πολιτικό κλίμα υπονομεύει κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γι' αυτό χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή του κλίματος. Γιατί η χώρα μας έχει τις δυνάμεις να προχωρήσει μπροστά. Αρκεί να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξουν γενναίες παρεμβάσεις και ρηξικέλευθες τομές από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε όλα τα επίπεδα», υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018, 19:46