Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτισιώτης, κάνοντας λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και την διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα.

«Δεν θα τελειώσουμε τις δυο διαπραγματεύσεις έως το τελος του Δεκεμβρίου, όμως άμεσα χρήματα δεν έχουμε ανάγκη» διευκρίνισε πάντως ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς μηχανισμό που θα εγγυάται την ασφάλειά μας για την έξοδο στις αγορές» προειδοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Δεν χρειαζόμαστε εκλογές. Θα εκλέξει η παρούσα βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατία, και θα πάμε σε εκλογές το 2016» διαβεβαίωσε εξάλλου ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι θετική σε μεταρρυθμίσεις όπως η περαιτέρω ενοποίηση των ταμείων, αλλά διευκρίνισε ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω περικοπές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ανακοπεί η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια» παραδέχθηκε, τονίζοντας πάντως ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος από την αρχή ήταν λάθος. «Πρώτα έπρεπε να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις και μετά να γίνουν περικοπές και αυξήσεις φορολογίας» παρατήρησε.

«Έχουμε συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε κάνει, σε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που μας πίεσε η τρόικα να τις κάνουμε έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη ο στόχος του 3% στο πρωτογενές πλεόνασμα για τον προϋπολογισμό του 2015 θα επιτευχθεί παρά τη δύσκολη ευρωπαϊκή συγκυρία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης