Δεν θα εξεταστεί σήμερα η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που απέστειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ζητεί την πιστή τήρηση της νομιμότητας από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν προσήλθε για να καταθέσει, επισημαίνοντας ότι η κλήτευσή της ήταν εκπρόθεσμη.

Η  κ. Τουλουπάκη, η οποία είχε κληθεί σε κατάθεση από την προανακριτική επιτροπή, υπενθυμίζει τις προβλεπόμενες από τον νόμο προθεσμίες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν στην περίπτωσή της. Για τον λόγο αυτόν περιμένει, όπως σημειώνει, αυτή τη φορά να κληθεί εκ νέου και νομίμως προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο της η κ. Τουλουπάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για ακόμα μία φορά μού κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα η κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να προσέλθω και να καταθέσω. Εκ νέου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία για την επίδοση της κλήσης, η οποία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είναι τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση. Αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πηγές από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ανέφεραν πάντως πως η μη προσέλευση της κ. Τουλουπάκη στην επιτροπή δεν αποτελεί ένδειξη άρνησης, αλλά σαφής δήλωση για την ανάγκη εφαρμογής των δικονομικών κανόνων. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης