«Δεν θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 20:38
«Δεν θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία»
Συσκέψεις φορέων στην Πάτρα και δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτείας, χαρακτήρισαν την επόμενη ημέρα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες Τρίτη στην Πάτρα, με την ανάμειξη ακροδεξιών στοιχείων στην περιοχή του παλιού εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής και συγγενών του πολίτη που δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς, που όμως δεν είχαν ανάμιξη στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χώρο του παλιού εργοστασίου.

Για τα γεγονότα της Πάτρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Aστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».

Επίσης, σε σύσκεψη φορέων στην Πάτρα, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Δημαράς, σχολίασε πως: «εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μαw, είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, θα απαιτήσουμε σε πολύ υψηλούς τόνους να ασχοληθούν με την Πάτρα».

Για αύριο Πέμπτη έχει ανακοινωθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6μμ στην πλατεία Όλγας, στην Πάτρα, από την Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, που σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα επεισόδια, αναφέρει ότι: «Παριστάνουν τους αρχάγγελους αυτοί που στις γραμμές τους έχουν κοινούς εγκληματίες καταδικασμένους για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου και υποψήφιοι τους έχουν μπροστά τους δίκες για μαχαιρώματα και επιθέσεις σε βάρος πανεπιστημιακών, αριστερών και προσφύγων.

Πρόκειται για την δεξιά και ακροδεξιά συγχορδία που κάνει πλάτες στη υπηρεσιακή κυβέρνηση των δικαστών, των καραβανάδων, των αστυνομικών και των Μνημονιακών θεματοφυλάκων. Αυτές τις μέρες κόβονται οι συντάξεις, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, εφαρμόζονται οι περικοπές του Μνημονίου , οι εργαζόμενοι προχωράνε σε κινητοποιήσεις και αυτοί τις συγκαλύπτουν με επιθέσεις κατά της αριστεράς και των μεταναστών! Βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου».

Πηγή:ΑΜΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 20:41