Κατά τη δεύτερη ημέρα παραμονής του στο Λίβανο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία κι επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, αλλά και το Ορθόδοξο Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης, επισκέφτηκε τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού και συναντήθηκε με το προεδρείο της. «Είναι πραγματικά συγκινητική και αξιέπαινη η προσπάθεια του προέδρου κ. Ανδριώτη αλλά και όλων των μελών της κοινότητας για τη διαφύλαξη της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Η φλόγα της Πατρίδας παραμένει ζωντανή και ισχυρή μέσα στην καρδιά τους!» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων. «Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Πατρίδα μας και σπούδασαν στα ελληνικά πανεπιστήμια με ελληνικές υποτροφίες, έμαθαν τη γλώσσα μας και διδάχθηκαν τον ελληνικό πολιτισμό. Επιστρέφοντας στο Λίβανο, όπου διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, έγιναν οι καλύτεροι “πρεσβευτές” της Ελλάδας στον τόπο τους, καθώς ποτέ δεν ξεχνούν όλα όσα τους πρόσφερε η πατρίδα μας» επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών σε άλλη ανάρτησή του.

Σημειώνεται πως ο κ. Βλάσης ξεκίνησε την Πέμπτη την επίσκεψή του στον Λίβανο συναντώντας τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κκ Ιωάννη Ί στην Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμάντ, όπου του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου αλλά και του ιδίου. «Σε μια δύσκολη περίοδο, το Πατριαρχείο αποτελεί στήριγμα για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο και φάρο ελπίδας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή» είχε διαμηνύσει μέσω Twitter ο υφυπουργός Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την Πατριαρχική Μονή και το πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, αλλά και τη Θεολογική Σχολή Αγ. Ιωάννη του Δαμασκηνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης