Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή παρά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του να παραιτηθεί πολιτικά ακατανόητη και μη ερμηνεύσιμη.

Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ δίλημμα στον πρωθυπουργό ή Κοτζιάς ή Καμμένος, επισημαίνοντας το σαφές μήνυμα του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ανεχθεί τη διγλωσσία, ενώ με την πρωτοβουλία του να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύει όλους στην εθνική γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία για την οικονομία και την θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στη διαφθορά» τόνισε σχετικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. «Υπάρχει και η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είναι ο πρωτεργάτης, ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών δίνει σαφή κατεύθυνση. “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή”» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο σημείωσε ότι υπήρξε δέσμευση από όλους -και τον Πάνο Καμμένο- ότι δεν θα ταυτιστεί ποτέ με τη Ν.Δ για να πέσει η κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία ό,τι κι αν γίνει στα Σκόπια θα έρθει στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο.

«Και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα στα Βαλκάνια. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο κ. Ζάεφ έχει θέσει ως προσωπικό του ζήτημα, τη συμφωνία των Πρεσπών. Τον στηρίζουμε και περιμένουμε ότι θα κάνει όσα πρέπει για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις της» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επιτιθέμενος, τέλος, στη Ν.Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα ιδεολογικά κλειδιά στην ακροδεξιά πτέρυγα του Άδωνι Γεωργιάδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης