Για «στρατηγική αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία έχει πλέον αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές» έκανε λόγο σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.   

«Ο έλεγχος στο σύστημα υγείας έχει χαθεί και η κυβέρνηση παρακολουθεί με ακατανόητη αναισθησία την κατάσταση» σημείωσε και ανέφερε ότι «στην Αττική έχουμε τουλάχιστον 150 ανθρώπους που χρειάζονται αυτή τη στιγμή νοσηλεία σε ΜΕΘ αλλά βρίσκονται σε αναμονή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξή του στον ΜΑΧ FM 93,4 της Πάτρας, ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ για την άρνησή της, όπως είπε, να προχωρήσει «στην αναγκαία ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στη δημιουργία των απαραίτητων υλικοκοτεχνικών υποδομών στο σύστημα υγείας αλλά και στην αναγκαία επίταξη ιδιωτικών κλινικών», ενώ υπογράμμισε ότι «οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Κικίλια ήταν όχι μόνο καθυστερημένες αλλά και εξαιρετικά ανεπαρκείς».

Επισήμανε, ακόμα, τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες».

Όσον αφορά την κριτική της ΝΔ που αποδίδει στις κινητοποιήσεις την έξαρση της πανδημίας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν, το τελευταίο διάστημα, να παρατηρείται η μεγαλύτερη μετάδοση του ιού στην Κρήτη, στο Καρπενήσι, στη Μύκονο, σε περιοχές που δεν έγιναν διαδηλώσεις. Αυτό το αφήγημα περί διαδηλώσεων, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιρρίψει τις ευθύνες στους άλλους για κρύψει τις δικές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι την ίδια στιγμή που ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του», πρόσθεσε, «η ίδια μπορεί να περνά από τη Βουλή νομοσχέδια, τα οποία εύλογα προκαλούν τεράστιες αντιδράσεις μέσα στην κοινωνία, όπως το νομοσχέδιο για την παιδεία ή ο πτωχευτικός κώδικας. Και ταυτόχρονα, τόνισε, «θεωρούν ότι ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν ταξιδάκια στην Ικαρία, να βαφτίζουν παιδιά εν μέσω περιοριστικών μέτρων, και να παραμένει σιωπηλός» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι αυτοκρατορική, ολιγαρχική αντίληψη».

«Η ΝΔ έπρεπε να αποφεύγει να καταθέτει νομοσχέδια που προκαλούν κοινωνικές εντάσεις και να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας» επισήμανε λέγοντας ότι «αντίθετα, επιδιώκει την ένταση». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί ως “εμπρηστής” και προβοκάτορας» ανέφερε, σημείωσε όμως ότι «η στρατηγική αυτή αποτυγχάνει και τον βυθίζει ολοένα περισσότερο σε πολιτικό αδιέξοδο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης