Προκλητική χαρακτηρίζει την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως ακριβοπληρωμένου συμβούλου στον διεθνή τραπεζικό οργανισμό Goldman Sachs ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Όπως είπε στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Παπαδημούλης, πρόκειται για ενέργεια ακραίου κυνισμού που αποκαλύπτει τις αιμομικτικές σχέσεις ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και στα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα, ενώ υπογράμμισε ότι με βάση το άρθρο 245 του κανονισμού απαγορεύεται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μετά το τέλος της θητείας τους να αναλαμβάνουν πόστα που βρίσκονται σε σχέση με οργανισμούς και επιχειρήσεις που ήλεγχαν πριν από την αποχώρησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφέροντα και τράπεζες είναι ένας από τους λόγους, μαζί με την αποτυχία στην οικονομική πολιτική του μονεταρισμού, που κάνουν την Ευρώπη να μην αρέσει και που τροφοδοτεί την ευρωάρνηση και τον ευρωσκεπτικισμό» είπε ο κ. Παπαδημούλης για τον διορισμό του κ. Μπαρόζο στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου και συμβούλου της Goldman Sachs.

«Περιμένω από την Κομισιόν να αντιδράσει σ’ αυτήν την προκλητική πρόσληψη Μπαρόζο, διότι η σιωπή εδώ δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο βρετανικό ζήτημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες αποχώρησης από την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι όσο καθυστερεί να εφαρμοστεί το Brexit, τόσο προστίθεται οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα στους κόλπους της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Συμβατή προς την νομοθεσία η πρόσληψη Μπαρόζο απο την Goldman Sachs

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης