Κάλεσμα συμπόρευσης, ώστε το ΚΚΕ να αναδειχτεί ισχυρό σε όλες τις εκλογικές μάχες και να κάνει την πραγματική διαφορά, απηύθυνε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, «προς όλους του ανθρώπους του μόχθου και τα νέα παιδιά», ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκπροσώπους κομματικών οργανώσεων στην Καλαμαριά.

«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στον λαό. «Ήρθε η ώρα να πούμε: Αρκετά, δεν πάει άλλο» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Όλοι εμείς που φορτωθήκαμε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία μνημόνια, δεν πιστεύουμε στα παραμύθια περί του δήθεν τέλους των μνημονίων. Γιατί ξέρουμε πως (…) είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής Ένωσης, στην οποία πίνουν νερό και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστήριξε ότι ακόμη και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη δεν στοχεύουν στην ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά στην εξασφάλιση των τραπεζών. «Στόχος είναι η πάση θυσία αποπληρωμή των δανείων. Το ομολογούν και μόνοι τους όταν λένε ότι θέλουν να διευκολύνουν τους φορολογούμενους να αποπληρώσουν τα δάνεια τους, τα χρέη τους στα ταμεία και την εφορία με σχήματα δόσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Κουτσούμπας στον χώρο της υγείας, επισημαίνοντας ότι νοσοκομεία κλείνουν και η πρωτοβάθμια φροντίδα υποβαθμίζεται – επικαλέστηκε μάλιστα δύο τοπικά παραδείγματα, την περίπτωση του νοσοκομείου «Παναγία» στην περιοχή της Καλαμαριάς- και του κλεισίματος των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στην Κρήνη, στο Βότση.

Αναφερόμενος στην παιδεία και ειδικά στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο, «που κάνει το σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, με περισσότερα φροντιστήρια και λιγότερες γνώσεις για τους μαθητές (…) Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου, ξέρουν πολύ καλά ότι το νομοσχέδιό τους έχει ήδη απορριφθεί από τους μαθητές, από το μαθητικό κίνημα» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μοιάζουν στα κρίσιμα ζητήματα σαν δυο σταγόνες νερό»

«​Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μοιάζουν στα στρατηγικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα σαν δυο σταγόνες νερό. Οι επιμέρους διαφορές στα προγράμματά τους, απλά επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύγκλιση», σημείωσε ο κ.Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η πολυδιαφημιζόμενη επαναγορά των συλλογικών συμβάσεων που αφόρα μονό λίγους εργαζόμενους, νομιμοποιεί ουσιαστικά την εργασιακή ζούγκλα, την οποία διαφημίζει και η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για «επενδυτική έκπληξη στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια».

Όσον αφορά το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ακροδεξιάς, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε πως «πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα. ​Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού. Και από απ’ την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Και για να πατώσουν οι υποψήφιοι της σε Περιφέρειες και Δήμους».

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Κουτσούμπας τη χαρακτήρισε επαίσχυντη, καθαρά αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή και πρόσθεσε ότι ως μοναδικό στόχο είχε, όχι βέβαια τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά το να μπει «η “Σεβέρνα Μασεντόνια” στο ΝΑΤΟ, για να ολοκληρωθεί η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια, να ανακοπεί η επιρροή της Ρωσίας ακόμα και της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με  τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βικέντιος Αντωνάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα «αισιοδοξίας και μαχητικότητας, ελπίδας και αντεπίθεσης», ενώ παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονιας, Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης