Εμπνεόμενοι και διδασκόμενοι από κάθε ηρωική σελίδα της 100χρονης ιστορίας του ΚΚΕ «δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ο Συνέδριό μας, το καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε το κόμμα μας να γίνει ικανό, να ηγηθεί της πάλης της εργατικής τάξης και όλου του λαού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Άμφισσα.

Είπε ότι η κυβέρνηση «τα δίνει όλα για να είναι το 2018 χρονιά-ορόσημο για το κεφάλαιο», ενώ η εργατική τάξη και ο λαός «θα συνεχίζει να ματώνει γιατί τελικά αυτό απαιτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά κοροϊδεύει όταν λέει ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα και υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός του ’18 περιλαμβάνει νέα φοροληστεία, νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, νέα μείωση σε κοινωνικές δαπάνες, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει «ένα συμπληρωματικό μνημόνιο, μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2018, το 2019, το 2020 και βάλε…».

«Και σε όλα αυτά θα προστεθούν και τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, νέες ιδιωτικοποιήσεις, επιπλέον τσεκούρι σε οικογενειακά επιδόματα, πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρώτη αξιολόγηση «έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση», με την δεύτερη «φόρτωσε μέτρα για μετά το ’19 και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 με ένα 4ο μνημόνιο» και με την τρίτη «μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά, βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, από μόνη της, είναι η απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, αφού αμέσως μετά την 3η αξιολόγηση αρχίζει η 4η, όπου πάλι η κυβέρνηση έχει να περάσει λέει, άλλα 82 προαπαιτούμενα, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο».

«Έχουν γίνει οι καλύτεροι μαθητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και δεν εξιλεώνονται, ούτε θα τους γλιτώσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τα κλάματα που ρίχνουν «κάθε 5η του Ιούλη», γιατί ο ελληνικός λαός, οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, κλαίνε και υποφέρουν 365 μέρες το χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «μαζί με το δήθεν τέλος των μνημονίων και της τάχα δίκαιης ανάπτυξης η κυβέρνηση συμπληρώνει το αφήγημά της με το στόχο της γεωστρατηγικής υποτιθέμενης αναβάθμισης της χώρας».
«Και λέμε υποτιθέμενης, γιατί ο στόχος αυτός βέβαια, δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών. Αφορά μόνο την αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου, στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύμα πάλι τον ελληνικό λαό και τη νεολαία» πρόσθεσε.

Είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «αξιοποιώντας και τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, να γίνουν αυτοί οι σημαιοφόροι τους στην περιοχή και ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ επιδιώκει να προωθήσει και το λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα, ζήτημα το οποίο συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούνη».

Επισήμανε τόσο ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος «που τους έπιασε η πρεμούρα να λυθεί το ζήτημα του ονόματος με τη γειτονική χώρα» όσο και ότι στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αφού είναι κι αυτά κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα του ΣΥΝ «που φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση: Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός».

«Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών» πρόσθεσε, και κατέληξε σημειώνοντας «οι κυβερνώντες επείγονται να ανταποκριθούν στην απαίτηση των Αμερικάνων για άμεση επίλυση του ονόματος, ώστε το κράτος της ΠΓΔΜ να μπει στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο. Για το ΝΑΤΟ τους έπιασε η πρεμούρα. Για την αστική τάξη και τα συμφέροντα των επενδύσεών της στην ΠΓΔΜ, τους έπιασε η πρεμούρα και όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού ή του γειτονικού μας λαού».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης