Με διαδικασίες εξπρές επιχειρεί η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ να ολοκληρώσει τις εργασίες και τις επιπρόσθετες καταθέσεις μαρτύρων προκαλώντας την αντίδραση όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Είμαι ενδεικτικό ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε την συνέχιση των εργασιών με συμπλήρωση του καταλόγου μαρτύρων, άποψη που υιοθέτησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σχετικό αίτημα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την συνεδρίαση ο πρώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο βουλευτής των ΑΝ.Ελ Δημήτρης Καμμένος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν δέχεται το επιχείρημα ότι οι καταθέσεις ολοκληρώθηκαν υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ζητά τρεις μάρτυρες (δύο ορκωτούς λογιστές και τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο) για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ήταν πλειοψηφία λόγω απουσίας μαρτύρων της αντιπολίτευσης, ψήφισαν πως η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε και η επιτροπή μπαίνει σε διαδικασία σύνταξης πορίσματος. Έτσι νέοι μάρτυρες θα κληθούν μόνο αν προκύψει ανάγκη από τη διαδικασία αποτίμησης του πορίσματος Καλούδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης