Προβληματισμός και ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο που αναζητά τρόπους για να περιορίσει την έξαρση του ιού.

Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 3.209 κρουσμάτων με τα 905 από αυτά, να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε από το Άμπου Ντάμπι και αύριο συγκαλεί νέα, με τη συμμετοχή των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτ. Τσιόδρας, εξάλλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα ζητώντας να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο κατά την ενημέρωση της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου για τον κορωνοϊό, την οποία έκανε ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας.

«Η διασπορά του κορωνοϊού έχει επίπτωση σε καθέναν από εμάς και πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο “κόκκινο”, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση, ζήτησε να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές: Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα, Χαλκιδική και ο Έβρος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η αυστηριοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας ή ως έσχατη λύση ακόμα και το κλείσιμό τους, εξαιτίας της εισόδου εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με νέους περιορισμούς και ελέγχους στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης