Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου και για τις δύο υπουργικές τροπολογίες ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

Τα άρθρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε ονομαστικής ψηφοφορία είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Το άρθρο 22 που αφορά τη διαδικασία εξαίρεσης πλοίων από την πλοήγηση σε λιμένες και χορήγησης πιστοποιητικού εξαίρεσης.

– Το άρθρο 25 για την ανανέωση συμβάσεων λιμενικών υπηρεσιών παραλαβής και διαχείρισης απόβλητων πλοίων και καταλοίπων φορτίου – Τροποποίηση του άρθρου 60 ν.4676/2000.

 – Το άρθρο 30 που αποτελεί το «ΣΤ Κεφάλαιο» του νομοσχεδίου και αφορά την Εξαίρεση συγκεκριμένων έργων ναυσιπλοΐας και θαλάσσιας επιτήρησης από τις διαδικασίες περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, δεσμεύσεων και μελετών επιπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης θέτει σε ονομαστική ψηφοφορία τις δύο υπουργικές τροπολογίες. Η μια αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου προστίμων για παραβίαση των ορίων εργασίας και ανάπαυσης ναυτικών και η δεύτερη τροποποιεί συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4389/2016, ενώ επανακαθορίζονται αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης