Το πρωί της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν συνομιλίες στον απόηχο των δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την Τετάρτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ είχε μακρά συνομιλία και με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή γραμμή πλεύσης.

Σήμερα στο Κάρντιφ της Ουαλίας ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του Καναδά, ενώ θα συμμετάσχει στις δύο συνεδριάσεις για το Αφγανιστάν και την κρίση στην Ουκρανία. Δεν αποκλείονται πάντως και άλλα τετ α τετ με ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου.

Το βράδυ ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στο δείπνο των ηγετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στη Σύνοδο Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης