Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. «Οι κύριοι της Κυβέρνησης πέρα από το να αποποιούνται των ευθυνών τους και να κατηγορούν για τα πάντα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, απαξιώνουν συστηματικά και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Μόνο τους τελευταίους 7 μήνες έχουν αρνηθεί να απαντήσουν σε 47 ερωτήσεις που έχω καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε εκατοντάδες ερωτήσεις άλλων συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Είναι προφανές πως απεχθάνονται κάθε είδος ελέγχου και κάθε δημοκρατικό θεσμό που μπαίνει εμπόδιο στον στόχο τους για κατάκτηση της εξουσίας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Επιπλέον πρόσθεσε: «Αγνοώντας τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και αποφεύγοντας κατ’ εξακολούθηση να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καταπατούν το δικαίωμα των βουλευτών να αναδείξουν θέματα τοπικού και υπεροπτικού ενδιαφέροντος και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας της ΝΔ παράλληλα ζήτησε έμμεσα εκλογές. Συγκεκριμένα συμπλήρωσε: «Εφόσον, λοιπόν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά και να κάνουν το ελάχιστο, το αυτονόητο καθήκον τους, όπως ρητά προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, ας δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να έχουν μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά θα τους εκπροσωπεί. Ας προσφέρουν έστω και τώρα μετά τα από τρεισήμισι χρόνια καταστροφικών πολικών πολύτιμη υπηρεσία στην Πατρίδα δίνοντας τη δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει για το μέλλον που επιθυμεί, για την Ελλάδα που μας αξίζει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης