Στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ο 61ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Οι Έλληνες διπλωμάτες αναμένεται να φτάσουν οδικώς στην Τουρκία το απόγευμα της Κυριακής. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι η αυριανή μέρα είναι κρίσιμη, καθώς θα δείξει τις προθέσεις της Τουρκίας και την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει τους επόμενος μήνες ανάμεσα στις δύο χώρες. Εάν η τουρκική πλευρά βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κυριαρχικά θέματα αμφισβητώντας τα ελληνικά δικαιώματα και ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές, είναι προφανές πως ο διάλογος δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Πάντως, πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, πιθανότατα να μην ξεπεράσει τα όρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολλά εσωτερικά και όχι μόνο μέτωπα και πιθανότατα να δώσει χρόνο στην διεξαγωγή στη διαδικασία των διερευνητικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά τη συνάντηση των αρμοδίων του ελληνικού ΥΠΕΞ με τους Τούρκους ομολόγους τους, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας θα συναντηθεί στη βελγική πρωτεύουσα με τον γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Στόλτενμπεργκ, όπως και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης