Άρση του ρωσικού εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα ζήτησε ο Λαφαζάνης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 17:06
Άρση του ρωσικού εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα ζήτησε ο Λαφαζάνης
Η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και διασυνδέσεων Ελλάδας - Ρωσίας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στον Ρώσο υπουργό ότι μια χειρονομία από την πλευρά της Ρωσίας για τη διευκόλυνση των εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με την παράκαμψη των εμποδίων στην εισαγωγή τους, θα ήταν πολύ θετική όχι μόνο για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και ένα θετικό μήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της. Υπογράμμισε, όμως, ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτές τις κυρώσεις, ενώ οι Έλληνες αγρότες πλήττονται σκληρότατα από τις μνημονιακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι, τόνισε, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί με ένα εποικοδομητικό πνεύμα από την πλευρά της Ρωσίας όσον αφορά στις εισαγωγές φρούτων και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Από τη μεριά του ο Αλεξάντερ Τκάτσεφ έδειξε κατανόηση στο ελληνικό αίτημα και τόνισε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση του ελληνικού αιτήματος.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 17:09