Αραμπατζή: «O κ. Αποστόλου κατάλαβε ότι ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 22:43
Αραμπατζή: «O κ. Αποστόλου κατάλαβε ότι ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ένα χρόνο μετά την επιβολή του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου στο κρασί και οκτώ (8) μήνες μετά την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατάργησή του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Β. Αποστόλου, προσχώρησε σήμερα σε μία ακόμη θέση μας», τόνισε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή.

​ Συνεχίζοντας ανέφερε: «Υποσχέθηκε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί μέσα στο έτος. Συμπτωματικά δύο εβδομάδες μετά τα νέα μέτρα κατά του αγροτικού κόσμου που επιφυλάσσει το 4ο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

​ »Σήμερα κατάλαβε φαίνεται ο κ. Αποστόλου και η φοροεπιδρομική Kυβέρνησή του, ότι ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, καθώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα, ανέκοψε την πορεία του κλάδου και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς οινοπαραγωγούς», υπογράμμισε η κα Αραμπατζή και δήλωσε: «Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να καταργήσει αμέσως αυτόν τον απαράδεκτο φόρο, που η ίδια επέβαλε πριν επιβεβαιωθεί για πολλοστή φορά, ότι κάθε υπόσχεσή τους πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση "καλά κρασιά"».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017, 22:45