Η κυβέρνηση προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, στηριζόμενη στη διαχρονική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Αριστεράς και της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ιστορία ποτέ δεν θυμάται την Αριστερά για τα εύκολα, μα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία», τονίζοντας ότι «η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά… Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτήν τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα. Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτήν τη δύναμη προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο» πρόσθεσε στο άρθρο του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης