Την αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσε το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή, για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009.

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα όπου θα υπάρξει μακελειό» παρατήρησε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο MEGA, και στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: «Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει στο να μη γονατίσει, θα γίνει μακελειό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δήλωση του κ. Λοβέρδου μπορεί να θεωρηθεί απρεπής. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Νέας Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος» σχολίασε για τη δήλωση του Λοβέρδου ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

«Οι οικονομικοί εισαγγελείς -θεσμός που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ανεξάρτητα και με βάση τις καταγγελίες μελών του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., θεώρησαν ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως «αυτή η εξέλιξη δεν σχετίζεται ούτε με τις διαθέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε με τις διαθέσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης