«Όχι» στην εξαίρεση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση της Novartis, . απάντησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, στο σχετικό αίτημα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού  Υγείας Ανδρέα  Λοβέρδου.

 Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Λοβέρδος ζητώντας την εξαίρεση της κ.  Τουλουπάκη,  κατηγορώντας την ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα για τα οποία ελέγχεται ο  τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την  εισαγγελική πρόταση που έκρινε  ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας  εκ μέρους της εισαγγελικής λειτουργού. .

Την αίτηση εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη, είχε κοινοποιήσει ο κ. Λοβέρδος και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα,  προσδίδοντας της τον χαρακτήρα «αναφοράς», ενώ μαζί είχε καταθέσει και πρόσθετα στοιχεία προς επίρρωση των ισχυρισμών του  σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει διαβιβάσει τη δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας στη Βουλή αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σύμφωνα με την Εισαγγελία προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι δικονομικοί χειρισμοί στην υπόθεση της Novartis εξακολουθούν να απασχολούν την έρευνα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που έχουν καλέσει σήμερα σε κατάθεση την κ.  Μαρία Παπασπύρου, επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, μετά τις αναφορές στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με τον .κ.  Αγγελή η κ. Παπασπύρου  φέρεται να είχε συμφωνήσει στην απομάκρυνση της κ. Τουλουπάκη, προκειμένου να μπει τέλος στην  επιρροή του αποκαλούμενου Ρασπούτιν στην εισαγγελική λειτουργό, κατά τη διάρκεια συσκέψεων,  στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ.Καλογηρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης