«Έχω κι εγώ την εμπειρία μου. Συνάντησα τον Έλληνα συνάδελφό μου στο Βερολίνο και τον ρώτησα “τι θέλετε να κάνουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα;”. Μου απάντησε: “σε δύο εβδομάδες θα σου πω πώς θα λύσουμε το πρόβλημα”. Ενάμιση μήνα μετά πήγα στην Αθήνα. Η υποδοχή δεν ήταν φιλική, αλλά ήμουν εκεί. Ξαναρώτησα, ξανά η ίδια απάντηση “σε δύο εβδομάδες θα λύσουμε το πρόβλημα”. Ενάμιση μήνα μετά ήταν ξανά εδώ ο συνάδελφος. Και τώρα προσέξτε ποια ήταν η πρόοδος. Τότε μου είπε “όχι σε δύο εβδομάδες αλλά σε μία εβδομάδα θα λύσουμε το πρόβλημα”. Ε όχι, έτσι δεν μπορούμε να αυξήσουμε την οικονομική δύναμη της Ελλάδας» είπε σε ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, επεσήμανε, αφού είδε το ρεπορτάζ: «Το κόμμα του καταρρέει. Κατ’ αρχάς ο κ. Ρέσλερ ήταν ειρωνικός. Και δεν πρέπει αναφερόμενοι σε μια ξένη χώρα και σε ξένους συναδέλφους μας να είμαστε ποτέ ειρωνικοί. Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος είναι ομόλογος του κ. Ρέσλερ και έχει τις επαφές μαζί του, θα του απαντήσει και θα δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί πρέπει να δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία. Εγώ μια φορά που τον συνάντησα τον κ. Ρέσλερ στην Αθήνα που ήθελε να δει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του και συμφωνήσαμε σε όλες τις διαπιστώσεις. Σημασία έχει ότι πρέπει να βοηθήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί την ελληνική πραγματική οικονομία. Αυτό το λένε όλοι: Ο κ. Ρομπάι, ο κ. Μπαρόζο…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση, όμως, έδωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο δελτίο, τονίζοντας: «Αντιλαμβάνομαι ότι, επειδή αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί να στραφεί εναντίον της Ελλάδας και αυτό είναι απαράδεκτο».

Διαβάστε επίσης O λαός στενάζει, ο Ρέσλερ… επιφυλάσσεται!

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης