«Η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα, οι ιδέες είναι αυτές οι οποίες μας οδηγούν σε μια παράταξη κι όχι τα πρόσωπα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Αντώνης Σαουλίδης για την κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, μετά τη διάσταση απόψεων της Φ. Γεννηματά με τον Ε. Βενιζέλο, που οδήγησε στη μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η «κατάρτιση» του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως και η «ευθύνη» του, ανήκει στον εκάστοτε πρόεδρο. «Η κ. Γεννηματά άσκησε ένα δικαίωμα της» τόνισε ο κ. Σαουλίδης, σημειώνοντας ότι η ίδια κάλεσε τους πολίτες να αξιολογήσουν τις επιλογές της στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σίγουρα, βεβαίως, το να βλέπεις δύο πρώην πρόεδροι και μια νυν πρόεδρος να έχουν διαφορετική προσέγγιση για τα ζητήματα του χώρου είναι προβληματικό, πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται τριάντα μέρες πριν από τις εκλογές» συνέχισε ο κ. Σαουλίδης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα».

Σε παρατήρηση για την εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης και τον ρόλο που έπαιξε η απουσία άλλων βουλευτών, πλην του Ε. Βενιζέλου που είχε αναλάβει ευρύτερο ρόλο τα τελευταία χρόνια, ο κ. Σαουλίδης απάντησε ότι κατά τη γνώμη του «φταίει» κι αυτό για το γεγονός ότι η Α’ Θεσσαλονίκης ήταν «κάτω από το μέσο όρο» της δύναμης του κόμματος από το 2012 και έπειτα.

Σε ερώτηση για πιθανή μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, ο κ. Σαουλίδης την απέρριψε. «Η συγκυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτε» είπε ο κ. Σαουλίδης, τονίζοντας ότι η μόνη πιθανή
συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε συγκυβέρνηση θα ήταν με συμμετοχή όλων των κομμάτων «του δημοκρατικού τόξου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή είναι η μοναδική περίπτωση, στην οποία μπορούμε να συνευρεθούμε, γιατί κατά τα άλλα ο δικός μας ο ρόλος, πιστεύω ότι πρέπει να είναι και πάλι να αποτελέσουμε τον γνήσιο εκφραστή του προοδευτικού πόλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης