Την άρνησή του να προβεί σε αξιολόγηση των υπαλλήλων της περιφέρειας με το σύστημα που επιτάσσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει το σύστημα του υπουργείου «αντισυνταγματικό» και υποστηρίζει ότι λειτουργεί «κατά παρέκκλιση των αρχών της αξιοκρατίας και της εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος». Κι αυτό, διότι «ποσόστωση δεν είναι νοητή με δεδομένους τους αριθμητικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί εκ των προτέρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιοκρατία με ποσόστωση δεν γίνεται» τονίζει και διευκρινίζοντας τη θέση του σημειώνει ότι «η αξιολόγηση και η μέτρηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων αποτελεί ένα αυτονόητο και απαραίτητο εργαλείο για κάθε φορέα. Πρέπει όλοι να τις επιζητούν και να μην τις φοβούνται. Για να πάψει ο στιγματισμός και η απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων. Για να μην μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι».

Τέλος, εκφράζοντας τη γνώμη ότι το προτασσόμενο σύστημα έχει ως στόχο την απόλυση υπαλλήλων αναφέρει: «Η αξιολόγηση, όμως, δεν μπορεί να επισείεται ως φόβητρο ή ως ενδεχόμενη δεξαμενή απολύσεων εργαζομένων και, άρα, μέσο τιμωρίας και όχι εργαλείο βελτίωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης