Ως τελείως αδόκιμη και εκτός κάθε λογικής χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο των επαφών με τον Ολλανδό ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να καταγγείλει την απόπειρα ύπαρξης συζήτησης, με στόχο τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, διότι αγνοεί κάτι το οποίο ο καθένας νομίζω μπορεί να διαπιστώσει, ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχει ο μεγάλος γεωγραφικός όγκος της Κρήτης» έσπευσε να σχολιάσει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, λοιπόν, νομίζω ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι στα όρια της φαιδρότητας και θα ήθελα να σας πω ότι όσον αφορά τη Λιβύη, η χώρα είναι έτοιμη να αποστείλει Πρέσβη στη Λιβύη, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την παραμονή του εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία, η οποία αφορά τα θαλάσσια σύνορα των χωρών, καθώς και ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης