Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας υπό την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας συνεδριάζει εκτάκτως στο Πεντάγωνο μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Ιντλίμπ και το άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία προς μετανάστες και πρόσφυγες για να περάσουν στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Ελλάδας.

Ήδη η πίεση στη συνοριακή γραμμή του Έβρου γίνεται αισθητή από το πρωί της Παρασκευής ιδίως στον τομέα πέριξ της Αδριανούπολης. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν βίντεο και φωτογραφίες από τα σύνορα με την Ελλάδα που δείχνουν εκατοντάδες Αφγανούς, Ιρανούς, Ιρακινούς, Μαροκινούς και μετανάστες από αφρικανικές χώρες να περπατούν προς τα σύνορα του Έβρου. Δεν διαπιστώθηκε μαζική κινητοποίηση Σύρων προσφύγων, όπως δήλωσε επίσημα η Άγκυρα, ότι δηλαδή αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας για τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη. Οι Σύροι δηλαδή χρησιμοποιούνται ως άλλοθι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατιωτικό ρεπορτάζ, αναμένεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να μεταβεί στον Έβρο, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα ταξιδέψει στη Λέσβο. Η κυβέρνηση ανακοινώνει πως αυστηροποιούνται σε υπέρτατο βαθμό τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η μαζική είσοδος κυμάτων μεταναστών στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με τους μετανάστες να προχωρούν προς την ελληνική πλευρά:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφικό υλικό από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν τη μεταναστευτική ροή:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης