Τη διαφωνία της με το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες και την καταβολή του ειδικού επιδόματος (voucher) των 600 ευρώ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, ενώ ζητεί την ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

«Η κυβέρνηση, αντί να προβαίνει σε πραγματικά μέτρα στήριξης επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, φροντίζει να “μοιράζει” με σκανδαλώδη τρόπο χρήματα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ σε Ι.Ε.Κ., προκειμένου αυτά με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε “κατάρτιση” επιστημόνων με Voucher 600 ευρώ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και προσθέτει: «Δηλαδή, ζητούν από ανθρώπους με πτυχία Νομικής και ΕΜΠ να τους “καταρτίσουν” ιδρύματα που απευθύνονται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνοντας 100 εκατ. ευρώ “αέρα”, την ίδια στιγμή που για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δόθηκαν ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν με ψίχουλα, αναφορικά με την πραγματική ζημία που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας. Η Νέα Δημοκρατία την ώρα της κρίσης αποδεικνύει ότι, εκτός από ανεύθυνη, είναι και επικίνδυνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης