Στα 40 χρόνια της «μοναδικής και ανεπανάληπτης διαδρομής» του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή αναφέρθηκε στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπογράμμισε ότι «το φεστιβάλ της ΚΝΕ άντεξε, γιατί αντέχει το ΚΚΕ, αντέχει η νεολαία του. Γιατί πάνω από όλα είναι επίκαιρες και αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε οι ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τον σοσιαλισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για ένα έργο εκβιασμών, τρομοκρατίας, εμπορίου ψεύτικων ελπίδων και κάλπικης αντιπαράθεσης μεταξύ της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για το ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής για το χρέος που αναγνωρίζουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θέτει και τελικά δεν κάνει πίσω από τις «κόκκινες» γραμμές και ποιος έχει τους καλύτερους συμμάχους στην ΕΕ.

Χαρακτήρισε την όλη αντιπαράθεση ως την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, της ανάγκης που έχει η αστική εξουσία να αναμορφώσει το πολιτικό σκηνικό σε όλο του το φάσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης