Στοιχεία για τον ρόλο στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης υπέρ της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για τον σκοπό αυτό, ο περιβόητος πια «Ρασπούτιν», κατέθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αγγελής.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία, ενώ με βάση τα αποσπάσματα που φτάνουν αργά το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία, αποκαλύπτουν δίκτυο ανθρώπων μέσα στη δικαιοσύνη που εκτελούσαν εντολές με βάση συγκεκριμένους σκοπούς και επιδιώξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα αποσπάσματα δεν είναι αρκετά για να σχηματίσει κάποιος μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς γινόταν μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης Αγγελή είναι κατ τα εξής:

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–        «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

–        Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

–        Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν ειχε την δική του ομάδα

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

–        «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

–        «κάθε εντολή που έδινε η Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν

–        «Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη

Καλαφάτης: Η ΝΔ θα προτείνει προανακριτική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο

Την συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ωστόσο, η ΝΔ αρνείται να κινήσει την διαδικασία για την σύσταση Εξεταστικής για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Σε δήλωση του ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι από την απλή ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας για την Novartis «προκύπτει ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου Παπαγελόπουλου στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλαφάτη στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα αξιολογηθεί εάν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα. «Σε καταφατική περίπτωση, θα προχωρήσει στη νομική τους αξιολόγηση με την έκδοση σχετικού πορίσματος προς την Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, θα ζητήσουμε να συντελεστούν οι σχετικές διαδικασίες με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Ώστε να υπάρξει άμεση και μέχρι τέλους διερεύνηση. Τόσο σε σχέση με αδικήματα που φέρεται να τελέσθηκαν, όσο και με τυχόν επιπλέον πρόσωπα που είχαν ανάμιξη στη νοσηρή αυτή υπόθεση», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Αντίθετα η ΝΔ σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Και συνέχισε: «Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη. Αυτό το έπραξε ανεύθυνα η προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο κ. Τσίπρας κρίθηκε για τις πράξεις, το ήθος και τις πρακτικές του σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις εθνικής κλίμακας από τον ελληνικό λαό. Ο οποίος και τον έστειλε στην αντιπολίτευση!».

Επιπλέον ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε ότι «η χώρα θα εξακολουθεί να πορεύεται προς την ανάκαμψη που ξεκίνησε με τις εκλογές, χωρίς να ξεχνά τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Χωρίς καμία τιμωρητική διάθεση απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους. Αλλά με γνώμονα την πιστή τήρηση του Συντάγματος. Και με προσήλωση στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του μέλλοντος».

Διαβάστε ακόμα: Novartis: Ανακοινώθηκε στη Βουλή η δικογραφία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης