Ανδρέας Ρουμελιώτης: Μια εναλλακτική φωνή στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ανδρέας Ρουμελιώτης: Μια εναλλακτική φωνή στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο επι 25 χρόνια χρονογράφος-ευθυμογράφος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο "Τσοπανάκος" της ΕΡΤ, εμπνευστής του enallaktikos.gr, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ανδρέας Ρουμελιώτης είναι υποψήφιος στην Β2 Αθήνας (Δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας) με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25.

Πρόκειται για μια διαφορετική, εναλλακτική φωνή, των Media, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και από την ιστοσελίδα του , που φιλοδοξεί να προσφέρει στον τόπο με την επίσης διαφορετική φωνή, της άλλης λύσης, του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα της ιδιοσυγκρασίας του Ανδρέα Ρουμελιώτη. Πρόσφατα, ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής Άλλη Διάσταση στην ΕΡΤ. Εκεί, αφού έκανε τις σοβαρές αναλύσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής, με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει, ο Ανδρέας τραγούδησε στο τέλος ένα τσιγγάνικο τραγούδι για τα αδέρφια μας στην Αγία Βαρβάρα, αλλά και για τα μπαλαμά στους υπόλοιπους δήμους. 

Αίσθηση είχε προκαλέσει πρόσφατα και η "ένταση" ανάμεσα στον Ανδρέα Ρουμελιώτη και σε έναν άλλον υποψήφιο στις εκλογές δημοσιογράφο, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, κατά τη διάρκεια της εκπομπής BrainStorming στο  Action24.

Οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά και γι’αυτό είχαν και μία "ένταση" η οποία όμως τελείωσε άμεσα. 

Την ώρα που μιλούσε ο Ανδρέας Ρουμελιώτης για ένα βιβλίο που έχει γράψει για την εναλλακτική οικονομία πετάχτηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, λέγοντας πως το γνωρίζει και για το βιβλίο αυτό έχει μάλιστα μιλήσει σε ραδιόφωνο. Εκεί του είπε ο Ανδρέας Ρουμελιώτης: Θα σου ρίξω κουτουλιά, αν δεν το ξέρεις». 

«Δε φοβάμαι αντέχω» είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

Δείτε το βίντεο στο 23:00 

Περιοδεία στη Β2 Αθήνας

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ανδρέας Ρουμελιώτης πραγματοποίησε επισκέψεις σε Ίλιον και Περιστέρι. Στο Ίλιον είχε συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπου τους παρουσίασε τις προτάσεις του για την αστική ατζέντα για τη δημιουργία αστικών και σχολικών λαχανόκηπων, ταρατσόκηπων, αστικών οπωρώνων και ποδηλατόδρομων, όσο και με τον κόσμο που άκουσε τα προβλήματά τους και παρουσίασε τις εναλλακτικές προτάσεις του για τη μείωση της ανεργίας, για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και για το εναλλακτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας.

Το Σάββατο 22/6 παραβρέθηκε στην εκδήλωση των 35ων Εστιακών 2019, ενός από τους μακροβιότερους συλλόγους της πόλης του Ιλίου, ενώ επισκέφθηκε και το στέκι του "ασυμβίβαστο Ίλιον" - μια αυτόνομη παράταξη, η οποία πήρε σχεδόν 6% στις δημοτικές εκλογές - που το ίδιο βράδυ διοργάνωσε μουσικό γλέντι οικονομικής ενίσχυσης.

Την Κυριακή 23/06, σε μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι μίλησε ο Ανδρέας Ρουμελιώτης μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τους συνυποψήφιους του. Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25 στη Β2 Αθήνας. Κανείς δεν έφυγε από την αίθουσα, παρόλη την υπερβολική ζέστη εξαιτίας του χαλασμένου air condition! 

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και η υποψήφια της Β3 Αθήνας Σοφία Σακοράφα. 

Όταν πήρε το μικρόφωνο ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, μίλησε για την πορεία του στο χώρο της δημοσιογραφίας αυτά τα 40 χρόνια. Έδωσε το στίγμα για το που μπορεί να φανεί ο ίδιος χρήσιμος στο εγχείρημα του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας. Μίλησε για το ανεφάρμοστο ασφαλιστικό σύστημα τύπου "Πινοσέτ", που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, όταν υπάρχουν ένα εκατομμύριο ζημιωθέντες από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και το Εγγυητικό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι άδειο. 

Αναφέρθηκε στην Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία και τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα - καταγραφή 5.500 δικτύων αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, όπως φαίνεται στο www.enallaktikos.gr,  αλλά και για τις Ηθικές Τράπεζες όλου του κόσμου που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης. "Μην Περιμένεις να Χιονίσει για να δεις Άσπρη ΜέΡΑ", είπε ο Ανδρέας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη και τους υποψήφιους της Β2 Αθήνας, έκαναν μια βόλτα στους πεζόδρομους, τις καφετέριες και τα μπαρ του Περιστερίου και μίλησαν με τους νέους και τις νέες που δέχθηκαν το νέο κίνημα με πολύ θερμό τρόπο και συμπάθεια. 

Το μήνυμα ήταν το εξής: Το ΜέΡΑ 25 και οι υποψήφιοι του θα κοιτούν στα μάτια τον κόσμο και μετά τις εκλογές, σε αντίθεση με αυτούς που απλά υπόσχονται, εφαρμόζοντας κάθε φορά τα αντίθετα. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:20