Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη Novartis

Ανασύρονται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη Novartis

Την ώρα που τα εισαγγελικά «πυρά» διασταυρώνονται  για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία με τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει  ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να τεθούν εκ νέου στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.

Μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ο οποίος είχε θέσεις τις τρεις μηνύσεις στο αρχείο, ξεκινά νέος γύρος έρευνας για αυτές.

 Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο τις μηνύσεις ζητώντας από την αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών  σχετικά με το σκέλος που αφορά  τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος,  από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Πριν από λίγες ημέρες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των εισαγγελέων Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής είχε ζητήσει την βγουν από το αρχείο οι μηνύσεις που ο ίδιος είχε θέσεις πριν λίγο καιρό,  επικαλούμενος νέα στοιχεία.

Ο κ. Αγγελής προβάλει την αναγκαιότητα να αξιολογηθούν 10 έγγραφα τα οποία, όπως αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της ήταν στα χέρια του κ. Αγγελή από τον περασμένο Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Μάλιστα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός φέρεται να σημειώνει ότι ο κ. Αγγελής δεν επέστρεψε στην Εισαγγελία, ως όφειλε, τα πρωτότυπα τεσσάρων σχετικών εγγράφων ενώ πέντε δεν έχουν πρωτόκολλο.  

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που αφορούσε το σκέλος της μήνυσης του κ. Σαμαρά το οποίο στρεφόταν κατά  του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη Βουλή ενώ εκείνο που αφορούσε  τους προστατευόμενους  μάρτυρες μπήκε στο αρχείο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 18:52