Η περικοπή των συντάξεων, στην οποία είχε επενδύσει η αντιπολίτευση, δεν θα εφαρμοστεί, αντίθετα, αναμένεται μία σειρά θετικών μέτρων, για «να επουλωθούν οι πληγές της ελληνικής κοινωνίας και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης η οικονομία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η κα Σβίγκου σημείωσε ότι η αποδοχή του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν, χωρίς να ζητηθούν παραπάνω διευκρινίσεις «δείχνει ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και ότι η περικοπή των συντάξεων, που από την αρχή είχαμε τονίσει ότι είναι ένα άχρηστο και αντιαναπτυξιακό μέτρο, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόσθεσε, σε αυτό το μέτωπο «είχαν επενδύσει πολλά και οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις και ο αντιπολιτευτικός Τύπος» ενώ «αντίθετα, αυτό που αναμένεται την επόμενη περίοδο να γίνει, είναι να ψηφιστεί ένα σύνολο θετικών μέτρων, τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τα οποία δείχνουν και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να επουλωθούν οι πληγές της ελληνικής κοινωνίας και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης η οικονομία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ένα τυπικό, αλλά ένα ουσιαστικό γεγονός, «γιατί πλέον είναι η ελληνική κυβέρνηση αυτή η οποία θα αποφασίζει τα μέσα με τα οποία θα ασκεί την πολιτική της» και «ακριβώς γι’ αυτό συνοδεύεται από θετικές κινήσεις και από θετικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων».

Εξάλλου, μιλώντας για την κυβερνητική σταθερότητα, υπενθύμισε όσα είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, «ότι δεν θα ανεχτεί καμιά διγλωσσία, ενώ και οι ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος τους ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνδράμει στα σχέδια της συντηρητικής παράταξης, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να επιστρέψει στην εξουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όντως υπάρχει δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών, την ίδια στιγμή, όμως, έχει πει ότι δεν πρόκειται να συνδράμει σε σχέδια της αντιπολίτευσης ώστε να πέσει αυτή η κυβέρνηση» επισήμανε η κα Σβίγκου, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχουν μόνο οι πολιτικοί όροι για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν και οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί όροι για την εξάντληση της κυβερνητικής τετραετίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών «είναι η επιθυμία δύο λαών, του ελληνικού και του λαού της γειτονικής μας χώρας, να πορευτούν με ειρήνη, με φιλία, να εδραιωθούν σχέσεις συνεργασίας και συνανάπτυξης» και παρατήρησε ότι «αυτό είναι κάτι που πολλές φορές το ξεχνούμε από τη δημόσια συζήτηση, ενώ μιλάμε για ένα πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει εδώ και πάνω από 25 χρόνια τις διμερείς μας σχέσεις».

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «εάν κάποιος είναι καλός ή κακός δήμαρχος εξαρτάται και από τι πολιτικές εφαρμόζει», για παράδειγμα στο προσφυγικό και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης συγκεκριμένων δομών, όπως της καθαριότητας, στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

«Υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, άντρες και γυναίκες, είτε νέοι σε ηλικία είτε με μεγαλύτερη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, που και μπορούν να εκφράσουν έναν ευρύτερο πόλο προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και να έχουν συγκεκριμένα πράγματα να πουν για τα δεδομένα και τις ανάγκες της περιοχής τους» υποστήριξε η κα Σβίγκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης