Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Εκφράζουν επίσης την ικανοποίησή τους που το Πράσινο Κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας (DOM) στήριξε τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».

Με βάση την εξέλιξη αυτή, η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και μισαλλόδοξες πολιτικές του παρελθόντος που προωθούνται από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, και να προχωρήσουν στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας τέλος σε ένα αγκάθι αστάθειας στην βαλκανική και στηρίζοντας τη θέση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Σχετικά με την αποχώρηση του κ. Καμένου και των ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση, ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε: «Ανοίγει πλέον η συζήτηση για την συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου χωρίς προαπαιτούμενα και μακριά από τα λάθη του παρελθόντος. Οι Οικολόγοι και Ευρωπαίοι Πράσινοι θα είμαστε παρόντες, με κύριο πρόταγμα μια βιώσιμη και κοινωνικά συνεκτική οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης