Παρά τις παρεμβάσεις παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και τις συνεχείς προσπάθειες να τον μεταπείσουν, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έτοιμος να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος. Μέχρι το Σάββατο το βράδυ, είναι σίγουρο ότι θα καταστήσει γνωστή ο ίδιος την πρόθεσή του για την ίδρυση του κόμματος. Αμέσως μετά θα δώσει στην δημοσιότητα το όνομα και τους βασικούς συνεργάτες, μαζί με τους υποψήφιους ανά περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επιτελείο του εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.
Τα νέα από τις κρυφές δημοσκοπήσεις είναι καλά. Φαίνεται ότι μία ικανή αποδοχή από το εκλογικό σώμα μπορεί να μεταφραστεί σε ψήφους κι έτσι ο ίδιος να καταστεί ρυθμιστής των εξελίξεων και όχι κομπάρσος. Από τις έρευνες φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εν δυνάμει ψηφοφόρων προέρχεται από τον Σύριζα, τον οποίον έχουν επιλέξει ως πολιτική στέγη αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Αρκετούς είναι σίγουρο ότι θα αποσπάσει από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ενώ φαίνεται ότι έλκει και έναν ικανό αριθμό ψηφοφόρων από το ΠΟΤΑΜΙ.

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση με δημοσιογράφο αφού εξέφρασε την αγανάκτησή του για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου υποστήριξε ότι εφ’ όσον συμβεί κάτι τέτοιο θα αποσυρθεί από την πολιτική για να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή του καριέρα.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου δε φαίνεται να πτοείται από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις, τις οποίες τις θεωρεί δεδομένες και επομένως δεν πρόκειται να βαρύνουν στην ήδη ειλημμένη απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρήξη με το παρελθόν και τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες είναι το σύνθημα, το οποίο επαναλαμβάνει συνεχώς στους συνεργάτες του, θεωρώντας ότι τα στελέχη που αντιδρούν αδυνατούν να κατανοήσουν μία άλλη πολιτική που έχει σχέση με την αξιοκρατία και όχι με τα δοβλέτια και τους θώκους.

Τέρμα στην πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους είναι μία άλλη από τις βασικές θέσεις που θα προσπαθήσει να περάσει στο επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον έχει και η χρηματοδότηση της όλης προσπάθειας εφ’ όσον είναι γνωστό ότι μία τέτοια κίνηση εκτός από δουλειά προϋποθέτει πολλά έξοδα. Γραφεία κατά τόπους σε όλη την επικράτεια και προσωπικό. Πέραν των εθελοντών οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να συνεργαστούν σίγουρα θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός αμειβομένων υπαλλήλων προκειμένου να στελεχωθούν οι βασικοί πυρήνες του κόμματος.

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα ονόματα των επιχειρηματιών που θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των επιχειρηματιών εκείνων που θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια, είναι όμως σίγουρο ότι ούτε οι ίδιοι θα θελήσουν μέσα σε μία τόσο πολωμένη πολιτική ατμόσφαιρα τέτοιου είδους δημοσιότητα.

Κάτι τέτοιο βεβαίως θα είναι σε πλήρη αντίθεση με τη διαφάνεια, το τρίτο από τα βασικά του επιχειρήματα για κάθοδο στον εκλογικό στίβο. Υπομονή λίγα εικοσιτετράωρα ακόμα…

Έτσι κι αλλιώς στην πολιτική τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι το σφύριγμα του αφέτη.

Διαβάστε επίσης:Βενιζέλος: «Αδιανόητο να ιδρύσει νέο κόμμα ο Παπανδρέου»
                           FT: Ηγέτης ενός κόμματος «μπαλαντέρ» ο Γιώργος Παπανδρέου
                           Έτοιμο το κόμμα Παπανδρέου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης