Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη ανώτατη εκπαίδευση και τα τμήματα «φαντάσματα» που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας πρακτικών πελατειακού κράτους που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια έκανε λόγο την Τετάρτη η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Φτιάχνονταν τμήματα σε μία νύχτα και σε μία νύχτα έκλειναν. Στον αέρα έμεναν μηχανήματα, για τα οποία είχαν πληρώσει οι φορολογούμενοι. Έτσι έμεναν και κτιριακές μονάδες» δήλωσε η κα. Αναγνωστοπούλου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και διερωτήθηκε: «Πώς, λοιπόν, μπορεί ο πολίτης να εμπιστευθεί αυτό το πολιτικό σύστημα που στηρίζονταν τόσα χρόνια στις πολιτικές κατασπατάλησης και αιφνιδιασμού;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης θα ληφθούν στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ο οποίος μεταφέρεται στην περιφέρεια, με το επόμενο «ραντεβού» να δίνεται στη Δράμα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Ήδη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έχει δώσει το «στίγμα» των προθέσεων, εκφράζοντας την προσωπική θέση ότι είναι θετικό βήμα η μετεξέλιξη των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή η Ενοποίηση του Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια ΤΕΙ να ενωθούν με τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια και άλλα να απορροφηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης