Αναγνωστοπούλου: «Η εθνική επέτειος συμβολίζει για πάντα, την ελευθερία και πάνω από όλα τη μάχη κατά της τυραννίας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 15:49
Αναγνωστοπούλου: «Η εθνική επέτειος συμβολίζει για πάντα, την ελευθερία και πάνω από όλα τη μάχη κατά της τυραννίας»

«Σήμερα, η εθνική επέτειος δεν συμβολίζει μόνο την έναρξη του εθνικού πολιτικού βίου των Ελλήνων, αλλά συμβολίζει για πάντα, την ελευθερία, την δημοκρατία, την ισότητα και πάνω από όλα τη μάχη κατά της τυραννίας», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά το τέλος της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η κα Αναγνωστοπούλου, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ανέφερε ακόμη ότι «το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης είναι επίκαιρο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για τον κόσμο ολόκληρο, ειδικά αυτή την εποχή, που ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλύσουν αυτό που οι επαναστάτες του 1821, στον πόλεμο και στον αγώνα εναντίον της οθωμανικής τυραννίας, δίδαξαν και στους έλληνες και σε όλο τον κόσμο: Ελευθερία, Ισότητα, Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, η κα Αναγνωστοπούλου είπε: «Εγώ θα θυμίσω ένα πράγμα. Στην Ελλάδα, καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ποτέ δεν πρόδωσε το έθνος. Φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις αιματοκύλησαν τη χώρα, όπως και όλη την Ευρώπη. Φασιστική, αυταρχική εξουσία πρόδωσε την Κύπρο».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 15:50