«Ανάγκη για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, 15:25
«Ανάγκη για διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης»
Η χώρα έχει την ανάγκη να υπάρξει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τόσο ο κόσμος όσο και οι αριθμοί επιβάλλουν συνεργασίες «πολιτικά ρεαλιστικές και ισορροπημένες, που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, να δώσουν λύση και όχι να επιδεινώσουν τα προβλήματα». «Χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, εθνική στρατηγική ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και εφικτή» πρόσθεσε.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι η «δήθεν πόλωση μπορεί να σπάσει μέσα από την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που είναι το ισχυρό ΠΑΣΟΚ», ενώ συμπλήρωσε πως γνωρίζει ότι ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα και ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στην άσκηση εξουσίας. «Εμείς δεν θέλουμε τον εαυτό μας στην εξουσία, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή των ασφαλών, ευρωπαϊκών και προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι «λύνοντας το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, θα λύσουμε το κοινωνικό και οικονομικό», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «το πολιτικό δεν λύνεται με δύο μονομάχους που χωρίς να έχουν συνείδηση του μικρομεγαλισμού, πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν μια λύση μετά τις εκλογές».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, 15:58