Η πρόταση του φορέα στον οποίο είναι επικεφαλής (Νέα Ελληνική Ορμή- ΝΕΟ) για τη συνταγματική Αναθεώρηση θα εισφέρει σε όλα τα υπό αναθεώρηση άρθρα, ενημέρωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως είπε, η Νέα Ελληνική Ορμή αγγίζει το χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και προωθεί μια Αναθεώρηση γενναία, σύγχρονη και ορθολογική, όπως η χώρα και οι εποχές που άλλαξαν, έχουν ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ανάγκης για συναίνεση, όπως ανέφερε η κ. Παπακώστα, η ΝΕΟ προτείνει:

– Την αποδέσμευση της εκλογής του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής, εκλογή από τον λαό μετά την τρίτη ψηφοφορία των 3/5 και μετά την παρέλευση τριμήνου, επανάληψη των ψηφοφοριών ανά μήνα καθώς και λελογισμένη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ.

– Τη διακριτότητα κράτους- Εκκλησίας με την διατήρηση του προοιμίου του Συντάγματος αναλλοίωτη ενώ η αναθεώρηση των συγκεκριμένων διατάξεων πρέπει να έχει ως πυλώνα την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και το δικαίωμα της ελεύθερης διαμόρφωσης θρησκευτικής συνείδησης. Όπως ξεκαθάρισε συμφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 στη βάση της αρχής ότι η κοινωνία και τα μέλη της μπορεί να θρησκεύονται το κράτος όμως όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής στις εθνικές και αυτοδιοικητικές αλλαγές.

– Μη κρατικά ΑΕΙ.

– Ψήφο και εκλογή βουλευτών από την Ομογένεια.

– Κατοχύρωση της πνευματικής δημιουργίας.

– Αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης