«Το Φεστιβάλ μας είναι μία εικόνα από το όμορφο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε, από την κοινωνία για την οποία παλεύουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ στον χαιρετισμό του το βράδυ του Σαββάτου στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση.

«Χάρη στη δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτή την όμορφη κόκκινη πολιτεία, δηλώνοντας με αισιοδοξία και μαχητικότητα ότι “με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό» είπε ο Ν. Αμπατιέλος τονίζοντας πως αυτό το διαχρονικό μήνυμα είναι πραγματικά αναγκαίο και επίκαιρο γιατί «τα όνειρά μας δεν είναι θερινής νυκτός, αλλά δίψα για να ζήσουμε όπως μας αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να απολαμβάνει ο εργαζόμενος άνθρωπος τους κόπους του και τα αποτελέσματα της δουλειάς του αντί να τα τσεπώνουν μία χούφτα μέτοχοι – καπιταλιστές. Γιατί ούτε θα παραιτηθούμε από τις σύγχρονες ανάγκες μας, ούτε θα παραδοθούμε στους εκμεταλλευτές και στους στόχους τους, που μυρίζουν αίμα, μπαρούτι, εκμετάλλευση» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι μέσα από τη μαζική συμμετοχή στη συζήτηση στο Εργατικό Στέκι του Φεστιβάλ «στάλθηκε καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στα Συνδικάτα, στους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, της αποφασιστικότητας των κομμουνιστών να πρωτοστατήσουν στη συλλογική αγωνιστική δράση».

Είπε ακόμα ότι μέσα από τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών μέσα στο Φεστιβάλ «στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ενάντια στις βάσεις του θανάτου και τα πυρηνικά, στην ανανέωση της επικίνδυνης συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά η ΝΔ και που επίκειται επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις αρχές του Οκτώβρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρθηκε στη μαζική καταδίκη «του κατάπτυστου και εμετικού αντικομμουνιστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου», υπογραμμίζοντας «οι δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες που συμμετέχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι “ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσουν, ότι όσα ψηφίσματα και αποφάσεις και να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα!”, ότι το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί και αυτό το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός».

Ο Ν. Αμπατιέλος ανέφερε ότι «ο αντίπαλος στοχεύει ιδιαίτερα τις συνειδήσεις της νέας γενιάς ποντάροντας στη χαμηλή πολιτική και κοινωνική της πείρα, και ειδικά στο ότι το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας απέχει από τη συλλογική πάλη, τον ταξικό οργανωμένο αγώνα».

«Είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Με πιο μαζική και μαχητική νεανική δράση κόντρα σε όσους θέλουν να επικρατεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για τη νεολαία και το λαό από τη σημερινή κατάσταση» τόνισε.

Είπε ότι ο πραγματικοί αντίπαλοι της νεολαίας και των εργαζομένων «φοβούνται τους αγώνες με προοπτική και γραμμή σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, φοβούνται την άνοδο του βαθμού οργάνωσης της νεολαίας στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης».

«Οι αντίπαλοί μας ξέρουν πως οι δυνατότητες της εποχής μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Ξέρουν πως ο σημερινός άσχημος ταξικός συσχετισμός δυνάμεων δεν είναι αιώνιος, θα αντιστραφεί, θα αλλάξει. Γι’ αυτό δρούμε καθημερινά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Δύναμή μας είναι η επαναστατική κοσμοθεωρία, το σύγχρονο πρόγραμμα και η καθημερινή δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Σταθερή πυξίδα μας η προοπτική της ανατροπής του άδικου και διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του Σοσιαλισμού» πρόσθεσε.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε στο ταξίδι του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή σε όλη τη χώρα, καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες των 36 Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας από όλον τον κόσμο που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του.

Μίλησε για τον αγώνα ενάντια στην συνειδητή υποβάθμιση του Πάρκου Τρίτση, προκειμένου να παραδοθεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα που θα παρουσιαστούν ως «σωτήρες», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ εδώ είναι από μόνη της, αλλά όχι η μόνη, συμβολή της ΚΝΕ στον αγώνα για Πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης