Απάντηση στις αιτιάσεις της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τους χειρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την «Κύρωση της Συμφωνίας – Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός και της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, αφετέρου».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών απάντησε στα σχόλια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφορικά με τις συνομιλίες στο Κραν-Μοντανά, τονίζοντας: «Αυτοί που άνοιξαν όχι κερκόπορτα, αλλά την πόρτα για την προδοσία της Κύπρου είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για στάσεις, ειδικά του υπουργού Εξωτερικών του κ. Κοτζιά». Προσέθεσε πως «ακόμα και σε κύρωση σύμβασης δεν κατάφεραν να μην κάνουν ρατσιστικά σχόλια για το αν κάποιος είναι από τις Φιλιππίνες ή αν είναι από κάπου αλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεχόμενος τα βέλη της αντιπολίτευσης, ο κ. Αμανατίδης υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και ότι «δεν ήταν καθόλου χάσιμο χρόνου».

«Διαπραγματεύτηκε και έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο προσπαθείτε ακόμα και τώρα, δεύτερη μέρα, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης (προ ημερησίας για την οικονομία) να συσκοτίσετε, χωρίς επιχειρήματα με κοντόφθαλμη πολιτική», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης