Την επιδίωξη της κυβέρνησης να κλείσει εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ, που -όπως είπε- έχει δημιουργηθεί, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία Υπερταμείου Συνεπενδύσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το 2017 η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αυτόνομη πορεία εξόδου στις αγορές, ενώ, παράλληλα, διατύπωσε τη βαθιά του πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο πολυετές τούνελ που είχε μπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομία σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι ανάκαμψης και η αλλαγή πορείας είναι ιστορικών διαστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς ότι η οικονομία βρέθηκε πολλές φορές στο χείλος του γκρεμού» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται πρώτη στις μεταρρυθμιστικές αλλαγές για το 2015. «Mια μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αναγνωρίζεται από διεθνείς οργανισμούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και σχεδόν όλες τις χώρες του Eurogroup, στο οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πάντα ομοφωνία» συμπλήρωσε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Το νέο ταμείο θα συγκεντρώσει πόρους 260 εκατ. ευρώ με θετικό αντίκτυπο στην οικονομία άνω του ενός δισ., όπως υπολόγισε ο κ. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης