Αλέξης Χαρίτσης «Επιδιώκουμε τη συναίνεση στην ψήφο των αποδήμων»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 17:20
Αλέξης Χαρίτσης «Επιδιώκουμε τη συναίνεση στην ψήφο των αποδήμων»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση έπειτα από πολύμηνη δουλειά του υπουργείου Εσωτερικών, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, αρκεί η όποια λύση να μην ανοίγει τον ασκό του Αιόλου επί θεσμικών θεμάτων αφενός, και αφετέρου να συνδεθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας «μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις έχουμε ακούσει, πριν από έναν μήνα στην Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης έταξε ψήφο στους πάντες.

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής, ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τις προτάσεις των ΚΚΕ και Μέρα25 περί ενός συστήματος «κλειστής εκπροσώπησης», υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχη είναι η πρόταση που έχει κατατεθεί και από το Σύνδεσμο Απόδημου Ελληνισμού, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για μια «βιώσιμη λύση, ώστε να δοθεί φωνή στους Έλληνες του εξωτερικού».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «κληθήκαμε να κυβερνήσουμε στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας, πετυχαίνοντας το στρατηγικό μας στόχο για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» και τόνισε ότι «στην Αριστερά η αυτοκριτική είναι στο DNA μας, και θα γίνει στα όργανα του κόμματος, με συντεταγμένο τρόπο και συντροφικότητα…». Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και το ΚΙΝΑΛ, να «κάνουν την αυτοκριτική τους για το πώς οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας…» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ της κρατικής ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε μόλις χθες τον κ. Γεωργιάδη, πρωτοκλασάτο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη., αντιπρόεδρο του κόμματος της Ν.Δ., να ομολογεί ανερυθρίαστα τις περιπτώσεις χρηματισμού προς Έλληνες πολιτικούς στην υπόθεση Novartis». Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση «να πάψει επιτέλους να μιλά για σκευωρία», καταλήγοντας: «Τέτοια περιστατικά μας οδήγησαν στην πρωτοφανή κρίση».

«Καθήκον όλων μας να βάλουμε στο περιθώριο τη Χ.Α.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη περί «συγκάλυψης της στάσης της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, όπου τρεις δημοτικές αρχές, που είχαν την επίσημη στήριξη του κόμματός του, τοποθέτησαν σε έμμισθη θέση τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κουκούτση». «Όταν μιλάμε για ζητήματα που σχετίζονται με τη Χ.Α. δεν μπορεί παρά τα λόγια μας να είναι σκληρά. Είναι καθήκον όλων μας να οδηγήσουμε τη νεοναζιστική συμμορία στο περιθώριο και στην απομόνωση» είπε και κατέληξε: «Είναι στίγμα για τη Ν.Δ. η απόφαση των τοπικών στελεχών της».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 17:21