Τη θέση του ότι η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρέπει να εμπλουτιστεί με ειδικούς επιστήμονες και νομικούς πέρα από τα στενά όρια των κυβερνώντων κομμάτων εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Mega, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους γιατί αυτό εξυπηρετεί και την Αριστερά και την κυβέρνηση». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρέπει «να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι την ομάδα αυτή θα πρέπει να στελεχώσουν κυρίως τεχνικοί και νομικοί διαπραγματευτές, «διότι έχουν και οι δικοί μας στην κυβέρνηση υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα».

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας, ο Αλ. Μητρόπουλος θεωρεί δύσκολη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι τις 20 Αυγούστου, γι’ αυτό και πρότεινε μια μικρή μετάθεση.

«Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου αριστερού θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης