Τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί η σύνδεση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το αφορολόγητο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα.

Παράλληλα ενημέρωσε πως οι φορολογούμενοι οφείλουν να συγκεντρώνουν αποδείξεις έως την εφαρμογή του μέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρωινές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, σημειώνοντας ότι όσοι λαμβάνουν ειδοποιητήρια θα πρέπει να κινηθούν για να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους. Είπε ότι από ένα σημείο και πάνω ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακινήτων, για τα οποία, όπως είπε, δεν προβλέπεται προστασία εκτός από όσους εντάσσονται στον νόμο Κατσέλη.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να δηλώσουν ακατάσχετο λογαριασμό, ενώ αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη μη ύπαρξη ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής της βενζίνης, στο πλαίσιο του επανακαθορισμού των τελών κυκλοφορίας, για το 2017. Είπε πως ήταν μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή που μελετά το θέμα και προέβλεπε μείωση των τελών και αύξηση του ειδικού φόρους κατανάλωσης στη βενζίνη.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι, στόχος είναι να εισπραχθούν έσοδα από 1 εκατ. αυτοκίνητα με κατατεθειμένες πινακίδες στην Εφορία και από 600.000 αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει τέλη.
«Δεν έχουμε τη διάθεση το 2016, να κάνουμε ότι και το 2015 και να πάμε σε παρατάσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων» ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης και κάλεσε τους πολίτες να «τρέξουν να καταθέσουν τις δηλώσεις μέσα στην προθεσμία που έχει τεθεί έως τα τέλη του μήνα». Μιλώντας στο ΑΝΤ1 είπε, πάντως, ότι έχουν κατατεθεί 3 εκατομμύρια δηλώσεις και πως ο ρυθμός είναι αυξανόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε διμηνιαίες δόσεις αν και σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια στη διαπραγμάτευση για μηνιαίες καταβολές.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι οι δόσεις θα καταβάλλονται μηνιαίως μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων έως το τέλος του χρόνου.

Υπογράμμισε ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις έγιναν λόγω πολιτικής αναγκαιότητας σημειώνοντας ότι δεν είναι ευτυχής ούτε πανηγυρίζει όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τα δύσκολα μέτρα. Προσέθεσε πως γνωρίζει τα προβλήματα των πολιτών καθώς «δεν ζει σε πύργο αλλά μέσα στην κοινωνία». Τόνισε πάντως ότι τα μέτρα ελήφθησαν μέσα σε ένα συνολικό σχεδιασμό γιατί εάν δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση και δεν υπήρχε συμφωνία δεν θα είχε δοθεί η δόση.

Τέλος, ανέφερε ότι θα έλθουν και άλλες ρυθμίσεις για το φορολογικό όπως για τα τεκμήρια οι οποίες βρίσκονται στη φάση της μελέτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης