«Πάρα πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης την πιθανότητα μιας νέας ρύθμισης των 100 δόσεων, ωστόσο δήλωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Αυτό που μας απασχολεί αυτήν την περίοδο είναι τι κάνουν με τη νέα φορολογική υποχρέωση άνθρωποι οι οποίοι ήταν στις 100 δόσεις, διότι από τις αρχές Ιουλίου ισχύει πλέον η νομοθετική ρύθμιση ότι όποιος δεν πληρώσει τη νέα φορολογική του υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες ή δεν τη ρυθμίσει βγαίνει και από τις 100 δόσεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Βεβαίως και διαπραγματευόμαστε και προσπαθούμε για λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, εξέφρασε την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου για τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να πληρώνει τους φόρους του.

Όπως είπε: «Γνωρίζουμε πλήρως το πρόβλημα. Δεν λέμε ότι ο κόσμος είναι σε μια παραδεισένια κατάσταση και πρέπει να πληρώσει παραπάνω φόρους: Λέμε ότι είμαστε στην εφαρμογή ενός πολύ δύσκολου προγράμματος και δυστυχώς αυτό το πρόγραμμα προβλέπει την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων».

Όταν ερωτήθηκε για το νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα», αρχικά παραδέχθηκε ότι «έχει καθυστερήσει» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι όλοι θα πρέπει να έχουν μηχάνημα POS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης