«Σήμερα, η Ευρώπη που βαδίζει δειλά στη «μετά την κρίση» εποχή, βλέπει στην επικράτεια της, τις συνέπειες των πράξεων των συντηρητικών πολιτικών της ηγεσιών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ευρώπη βλέπει τους οπαδούς του εθνικού απομονωτισμού, όχι απλά να κερδίζουν έδαφος αλλά και να πετυχαίνουν ισχυρά πλήγματα έναντι της Ευρωπαϊκής ιδέας, όπως στην περίπτωση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Βλέπει τους κάθε λογής δημαγωγούς, να εκμεταλλεύονται τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης και να αποκτούν πρωτοφανή πολιτική και εκλογική επιρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέπει κράτη μέλη της Ένωσης, κυρίως της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, να αγνοούν τις αρχές και τις συμφωνίες της και να ορθώνουν τείχη και φράχτες, απέναντι στους κυνηγημένους του πολέμου και της τρομοκρατίας, που ψάχνουν καταφύγιο και μια νέα ζωή στις χώρες της Ευρώπης.

Βλέπει την ακροδεξιά, να αυξάνει διαρκώς την εκλογική της βάση αλλά και την επιχειρησιακή της δράση, με στόχο πάντα τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους συνδικαλιστές και όποιον η φρικτή ιδεολογία της κατατάσσει ως εχθρό του εκάστοτε έθνους».

Αυτά είπε μεταξύ άλλον ο πρωθυπουργός στο Προοδευτικό Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη» και στο οποίο μετέχουν ευρωβουλευτές σοσιαλιστικής προέλευσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης