«Η ελληνική κυβέρνηση ενδίδει στις πιέσεις και καταργεί θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της αγγλικής έκδοσης του Al Jazeera, ενώ από την εισαγωγή κιόλας του ρεπορτάζ αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα κάνει λόγο για κατάργηση 15.000 θέσεων στο Δημόσιο και κατά συνέπεια απόλυσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Την είδηση έδωσε η ίδια η κυβέρνηση με τη δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος κάνει λόγο για αξιώσεις της τρόικα για μείωση κατά περίπου 15.000 θέσεων προσωπικού στο Δημόσιο εντός του 2012, τονίζοντας πως η πρώτη φορά που τέθηκε τέτοιο ζήτημα ήταν η 3η Φεβρουαρίου. Ο ίδιος, πάντως, εμμένει στην αξιολόγηση και τη θέσπιση κριτηρίων και όχι στις τυφλές και οριζόντιες απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το ρεπορτάζ των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης κάνει λόγο για συμφωνία τρόικα και κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας με την τελευταία να υποκύπτει στις πιέσεις της πρώτης. Μάλιστα, το Al Jazeera τονίζει πως ο κ. Ρέππας προετοιμάζει νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα επιτραπούν οι απολύσεις.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης